dzień wiatraczka w Spytkowicach

I Ogólnopolski Dzień Wiatraczka dla słonych dzieci – podsumowanie

Przez cały listopad w różnych zakątkach Polski wprawiano w ruch wiatraczki, solidaryzując się z dziećmi chorymi na mukowiscydozę.

Organizowana po raz pierwszy w Polsce akcja zgromadziła wokół kolorowych dekoracji małych i dużych, chorych i zdrowych, pojedyncze osoby i grupy, szkoły i przedszkola!

Głównym założeniem wiatraczkowej akcji było wyjście do społeczeństwa po to, by szerzyć wiedzę o mukowiscydozie, ukazać, że poprzez zabawę również można podnosić świadomość na temat tej choroby i tym samym budować godne warunki życia dla dotkniętych tą jednostką chorobową dzieci. Dzięki Wam udało nam się osiągnąć zamierzony cel!

Dziękujemy każdemu z osobna za włączenie się w akcję! Wasze różnobarwne wiatraczki to coś więcej niż papierowa ozdoba – to ogromna dawka wsparcia i cegiełka w budowaniu lepszego jutra dla dzieci chorych na mukowiscydozę!

Zapraszamy do naszej rozkręconej wiatraczkami galerii w serwisie http://DzienWiatraczka.pl oraz na Facebooku pod hastagiem: #DzieńWiatraczka

Poniżej kilkadziesiąt z wielu zdjęć wybranych z galerii, które nadesłano podczas akcji.

Dzień Wiatraczka dla słonych dzieci w Spytkowicach

Dzień Wiatraczka dla chorych na mukowiscydozę

Opublikuj komentarz (komentarze są moderowane)