250 flow-balli dla pacjentów z mukowiscydozą i pierwotną dyskinezą rzęsek

Fundacja Oddech Życia otrzymała w tym tygodniu 250 nowych, niemieckich flow-ballów, które zasiliły dzisiaj naszą wypożyczalnię, dzięki czemu kolejnych 250 podopiecznych chorujących na mukowiscydozę i pierwotną dyskinezę rzęsek będzie mogło skorzystać z bezpłatnej pomocy.

Te niewielkie urządzenia są nieocenione w pomocy naszym małym bohaterom walczącym z mukowiscydozą. Flow-ball, czyli inaczej dmuchajka, to urządzenie przeznaczone do ćwiczeń oddechowych. Praca z nim polega na kontrolowanym wydychaniu powietrza, tak, aby lekka styropianowa piłeczka jak najdłużej unosiła się w powietrzu. Dzięki temu urządzeniu nasi małym pacjentom łatwiej jest kontrolować swój oddech i poprawić wentylację płuc.

Więcej na temat flow-ballów możecie przeczytać na naszej stronie: https://oddechzycia.pl/nauka/czym-jest-urzadzenie-typu-flow-ball/

A dla tych, którzy chcieliby otrzymać flow-ball, zapraszamy do naszej wypożyczalni, gdzie opisujemy zasady programy pomocowego: https://fundacja.oddechzycia.pl/wypozyczalnia/  lub z wiadomością pod adres [email protected]