Dominika Szaszczak – zbiórka na leczenie i fizjoterapię

Wojna o życie

Nazywam się Dominika Szaszczak i mam aż 37 lat. Od urodzenia choruję na mukowiscydozę, która wyniszcza cały mój organizm. Cierpię również na współistniejące choroby: cukrzycę, osteoporozę, przewlekłe zapalenie zatok… Na dzień dzisiejszy wymagam pomocy osób trzecich ze względu na postęp choroby. Potrzebuję pomocy nawet w tak prostych czynnościach jak ubieranie się.

Od ponad roku czekam na transplantacje płuc. 24 stycznia tego roku zadzwonił telefon z upragnioną wiadomością że są dla mnie płuca. Niestety po ostatecznych badaniach okazało się, że nie ma zgodności tkankowej i do przeszczepienia nie doszło. Telefon może zadzwonić w każdej chwili kolejny raz że są płuca i moje marzenie się spełni.

Potrzebuje pomocy !!!!!! Pomocy finansowej ponieważ leki które będę musiała przyjmować po transplantacji są bardzo drogie, już teraz mam bardzo długą listę leków które przyjmuje!!! Do tego dochodzą dojazdy na kontrole do szpitala do którego odległość to 300 km w jedna stronę co wiąże się z kolejnymi kosztami tych wyjazdów przez pierwszy rok po przeszczepie może być nawet 10-15 razy. Utrzymuję się tylko z renty socjalnej ponieważ mój stan zdrowia nie pozwala na jakąkolwiek prace.

Muszę również zakupić oczyszczacz powietrza, ponieważ w domu rodzinnym w którym mieszkam są uczące się dzieci i duża rodzina. Taki oczyszczacz ochronił by mnie przed wirusami, bakteriami i grzybami które są bardzo niebezpieczne po przeczepieniu dla mojego życia!!!

Bardzo proszę o pomoc która pozwoli mi dotrwać do transplantacji jak i na leczenie po abym mogła przeżyć!!! Przeszczep płuc to tylko początek nowej walki i przedłużenie mojego życia. Pomóżcie proszę mi się do tej WOJNY przygotować !!!! Przy Waszej pomocy wiem ze dam rade tę WOJNĘ wygrać !!!!

Wybierz metodę płatności
Dane osobiste

Dane do rozliczeń

Suma Darowizny 10,00zł