Testujemy pikflometry Smart Peak Flow

Testujemy w Fundacji Oddech Życia dla Was nowe pikflometry Smart Peak Flow.
Mamy do rozdania bezpłatnie dla podopiecznych Fundacji Oddech Życia dwa takie urządzenia. Prośbę można wysłać na [email protected]
Smart Peak Flow to pikflometr elektroniczny do rejestrowania szczytowego przepływu wydechowego (PEF). Został zaprojektowany z myślą głównie o efektywnym monitorowaniu astmy.
Dedykowany jest dla dorosłych i dzieci powyżej 5 roku życia. W zestawie, oprócz pikflometru, otrzymujemy ustnik wielokrotnego użytku.
Pomiar z pikflometru zapisywany jest przez darmową aplikację Smart Asthma w postaci wizualnych i czytelnych wykresów (w zakresie od 60 do 800 l/min). Po badaniu otrzymujemy informację, w której strefie znalazł się nasz wynik. Kolor strefy (zielony, żółty, czerwony) wskazuje na stopień nasilenia objawów.
Za pośrednictwem aplikacji, możemy udostepnić lekarzowi nasz Dziennik pomiarów PEF z 30/90 dni. Dzięki tej funkcjonalności, lekarz może na bieżąco monitorować stan naszej wydolności oddechowej.