Testujemy termometr do ciągłego pomiaru temperatury SteadyTemp

Z ogromną przyjemnością informujemy, że nasza Fundacja Oddech Życia została wyposażona w nowoczesne urządzenie medyczne – termometr SteadyTemp. Jest to narzędzie do ciągłego monitorowania temperatury ciała, które dzięki swojej zaawansowanej technologii i funkcjonalności, stanowi znaczący postęp w codziennej opiece nad pacjentami. Termometry będą rozdawane za darmo podopiecznym, którzy wyrażą chęć przetestowania i podzielenia się opinią. Do rozdania w ramach testów będziemy mieli 40 plastrów z termometrem SteadyTemp.

Termometr SteadyTemp to certyfikowany produkt medyczny , który wykorzystuje plaster mocujący z czujnikiem temperatury. Jego unikalna konstrukcja pozwala na dyskretne umiejscowienie pod pachą pacjenta, gdzie może pozostać przez maksymalnie 7 dni. Takie rozwiązanie jest nie tylko komfortowe dla pacjenta, ale również zapewnia ciągłość pomiarów, co jest kluczowe dla precyzyjnego monitorowania stanu zdrowia.

Cechy termometru*:

Ciągły pomiar temperatury: Urządzenie to umożliwia nieprzerwane monitorowanie temperatury ciała, co jest nieocenione w diagnozowaniu i monitorowaniu przebiegu wielu stanów chorobowych, w tym infekcji, stanów zapalnych czy reakcji na leki.

Technologia NFC: Dzięki zastosowaniu technologii Near Field Communication (NFC), termometr bezdotykowo i natychmiastowo przesyła dane do aplikacji mobilnej w wersji polskojęzycznej, co umożliwia łatwy dostęp do informacji zarówno dla pacjentów, jak i personelu medycznego.

Analiza danych: Aplikacja SteadyTemp® prezentuje dane w formie graficznej, co pozwala na szybką i intuicyjną ocenę krzywych temperatury oraz ich trendów. Jest to niezwykle przydatne w szybkim reagowaniu na zmiany stanu zdrowia.

Dokładność pomiaru: Wysoka dokładność pomiaru, rzędu < 0,1°C, gwarantuje wiarygodność wyników, co jest fundamentem dla podejmowania właściwych decyzji medycznych.

Bezpieczeństwo i higiena: Jako produkt jednorazowego użytku, termometr SteadyTemp® spełnia najwyższe standardy higieniczne, eliminując ryzyko krzyżowego zakażenia.

Zakres pomiaru: Urządzenie mierzy temperaturę w zakresie od +30°C do +42°C, co pokrywa wszystkie potencjalne potrzeby kliniczne.

Integracja z kartoteką pacjenta: Dane pomiarowe mogą być łatwo eksportowane i zintegrowane z elektroniczną dokumentacją medyczną, co usprawnia zarządzanie informacjami o pacjencie.

Więcej informacji oraz możliwość zakupu na stronie dystrybutora w Polsce TokaMedical