Patronat medialny: „Śląska Jesień Pneumonologiczna”

Fundacja Oddech Życia z radością informuje o odnowieniu cyklu konferencji „Śląska Jesień Pneumonologiczna”, będącej jednym z kluczowych wydarzeń dla społeczności medycznej zajmującej się chorobami układu oddechowego. Po przerwie, wywołanej globalnym kryzysem zdrowotnym, piąta edycja konferencji zbliża się wielkimi krokami, by ponownie zjednoczyć praktyków i badaczy w celu podzielenia się wiedzą i doświadczeniem.

Platforma wiedzy i rozwoju

Konferencja, zaplanowana na 25 listopada 2023 r., stanowi wyjątkową okazję do spotkań, wymiany doświadczeń oraz dyskusji na temat nowoczesnych metod diagnostyki i terapii w pulmonologii. W programie znalazły się prelekcje ekspertów o międzynarodowym autorytecie, którzy przedstawią najnowsze osiągnięcia w leczeniu chorób układu oddechowego, z naciskiem na praktyczne zastosowanie wiedzy w codziennej pracy klinicznej.

Portal Oddech Życia objął patronatem wydarzenie.

Więcej informacji: https://oddechzycia.pl/aktualnosci/slaska-jesien-pneumonologiczna-platforma-wymiany-wiedzy-klinicznej/