Potrzebne wsparcie dla Patryka

Drodzy Przyjaciele,
Chcielibyśmy Wam przedstawić historię Patryka, niezwykle dzielnego młodego człowieka, który od swojego narodzenia walczy z mukowiscydozą. Ta choroba nie daje mu chwili wytchnienia, ostatnie trzy lata były dla niego szczególnie ciężkie, a ostatnie trzy tygodnie koszmarne (został przyjęty w stanie ciężkim na OIOM).
Patryk stoi obecnie przed życiowym wyzwaniem – przeszczepieniem płuc. To jest jego jedyna szansa na dalsze życie. Niestety z przyczyn medycznych nie może stosować leków przyczynowych. Ale do momentu przeszczepienia, potrzebuje dodatkowej pomocy. Chcemy mu pomóc zdobyć Simeox – urządzenie, które ułatwi mu codzienną rehabilitację i pomoże przetrwać do czasu operacji. Urządzenie bardzo pomagało Patrykowi podczas hospitalizacji w Instytucie Gruźlicy i Chorób Płuc w Rabce-Zdroju i jest rekomendowane, przez opiekujący się nim personel medyczny, do stosowania w warunkach domowych .

Zwracamy się do Was z prośbą o wsparcie dla Patryka. Każda, nawet najmniejsza kwota, pomoże nam w realizacji tego celu.
Wspólnie możemy pomóc Patrykowi spełnić jego największe marzenie – zacząć normalnie oddychać.

Prosimy Was o wsparcie finansowe i udostępnienie informacji o zbiórce wśród Waszych znajomych. Poniżej znajdziecie link do strony zbiórki: https://www.siepomaga.pl/patryk-wiorek
Dziękujemy Wam za każdą formę wsparcia i zaangażowania, które pomogą Patrykowi przetrwać ten trudny czas.