Program pomocowy: środki opatrunkowe od 1 czerwca również dla pacjentów z Pierwotną Dyskinezą Rzęsek (PCD)

Z radością informujemy, że Fundacja Oddech Życia rozszerzyła swój program pomocowy “środki opatrunkowe” na pacjentów z Pierwotną Dyskinezą Rzęsek (PCD). Program ten jest skierowany do osób cierpiących na mukowiscydozę lub PCD, niezależnie od wieku, które znajdują się w trudnej sytuacji materialnej i zamieszkują w Polsce. Jest on szczególnie skierowany do pacjentów po operacji chirurgicznej, zabiegu, z założonym PEGiem, po przeszczepie płuc lub innego organu, oraz w innych sytuacjach wymagających stosowania materiałów opatrunkowych dostępnych w naszej fundacji.

Program zakłada bezpłatne jednokrotne lub wielokrotne wsparcie w materiały opatrunkowe. Prośby o pomoc można składać mailowo na adres [email protected] lub przez formularz online dostępny na naszej stronie.

Czas realizacji wniosku wynosi od 1 do 14 dni. W przypadku braku odpowiedzi, prosimy o ponowny kontakt i prośbę o wyjaśnienie – zdarza się, że z różnych powodów mail lub formularz do nas nie trafia.

Fundacja nie gwarantuje dostępności każdego produktu. Brak produktu w wysłanej paczce oznacza, że Fundacja nie miała tego produktu w momencie pakowania. Warto jednak zauważyć, że “różni producenci” oznacza, że Fundacja może posiadać podobny produkt gatunkowo ale różnych producentów, a zdjęcia przedstawiają jedynie przykładowy produkt jednego producenta. Zwykle nie ma możliwości wyboru producenta, pakowany jest produkt aktualnie dostępnego producenta na magazynie Fundacji.

Więcej informacji o programie pomocowym można znaleźć na stronie projektu: Program pomocowy: środki opatrunkowe